Bekijk hier enkele filmpjes m.b.t. het project Klassieke Talen & Cultuur of de verschillende verkennende projecten

Je ziet telkens twee filmpjes: één filmpje door onze eigen leerkrachten en leerlingen gemaakt en één filmpje door de leerkrachten en leerlingen van de scholengemeenschap Sint-Quintinus.

Als je kiest voor het project Klassieke talen & Cultuur laat je je onderdompelen in de wondere wereld van de Grieken en de Romeinen. Je vertaalt Latijnse en Griekse teksten over helden, goden en gebeurtenissen uit de Oudheid. Woordjes studeren, grammatica ontdekken, taalstructuren leren kennen: het helpt je allemaal om die boeiende verhalen beter te begrijpen en te genieten van beide interessante culturen. Durf jij de uitdaging aan om Klassieke talen & cultuur te kiezen?Als je kiest voor het verkennend project Kunst & creatie zal je uitgedaagd worden om met een kritische blik naar klassieke en hedendaagse kunst te kijken. Door een combinatie van de expressievormen muziek, beeld, beweging en woord gaan we op zoek naar je eigen artistiek talent. Kunst & creatie is een project van beleven en creëren.

Als je kiest voor het verkennend project Maatschappij & welzijn reis je via een dagboek van een leeftijdsgenoot door een aantal landen in verschillende continenten. Zo maak je kennis met verschillende culturen, normen, waarden en voeding. Je leert over media en communicatie, gedrag van de mens en zelfzorg. Tijdens het project Maatschappij & welzijn ontwikkel je een kritische blik en een eigen mening. Tegelijkertijd wordt je creativiteit geprikkeld.

Als je kiest voor het verkennend project Sport & wetenschappen krijg je een goed zicht op de werking van het menselijk lichaam, zowel inhoudelijk vanuit de wetenschappen als proefondervindelijk vanuit de sporten. Bij Sport & wetenschappen maak je kennis met de teamsport ‘switchball’. Om je prestaties te optimaliseren onderzoek je hoe je je lichaam goed moet verzorgen en hoe je sportblessures kan voorkomen. Reanimatie komt ook aan bod in dit project.

Al eens nagedacht over je leven in de (nabije) toekomst? Als je kiest voor het verkennend project STEM-technieken vertrek je vanuit een probleemstelling en ga je op zoek naar een eigen oplossing. Met behulp van nieuwe technologieën ontwikkel je een eigen visie om het transport en de stadskern van de toekomst aan te pakken. Bij STEM-technieken mag je niet bang zijn om je handen te gebruiken, om creatief te zijn met een 3D-printer, om een programma uit je mouw te schudden… Kortom voor denkers en doeners die willen proeven van techniek in al haar aspecten.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Als je kiest voor het verkennend project STEM-wetenschappen, maak je kennis met de domeinen fysica, chemie en biologie. Je leert nauwkeurig en veilig werken en ontdekt de wetenschappelijke wereld via experimenten. Je interpreteert resultaten en formuleert bijhorende besluiten. Dit alles zal je eerst begeleid uitvoeren en later doe je dit zelfstandiger. Alle onderdelen van STEM zullen aan bod komen. Vanuit je onderzoek zal je bij STEM-wetenschappen tot een prototype komen dat voldoet aan vooropgestelde, onderzochte criteria.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics.